Hudterapeuten tipsar – hudvård inför bröllopet

På bröllopet vill vi ha den bästa huden vi kan få och för det kan det krävas lite extra kärlek. Vi har frågat hudterapeuten Sara Nomberg att dela med sig av med sig av sina bästa skönhetstips inför bröllopet. 

Så preppar du huden inför bröllopet

Börja helst med att preppa huden inför bröllopet ca 3 veckor innan. Vecka 1 gör du en grundlig rengöring med peeling för att få bort döda hudceller, få fram lyster i huden och en jämn hudton. Därefter är det fokus på fukt och fett dvs de ämnen som vårdar huden. Det kommer ge huden rätt fukt- och fettnivåer vilken ger en frisk och välmående hud, en hud i balans helt enkelt. 

Välj gärna en peeling som du testat tidigare och gillar, antingen en kemisk (med syra) eller mekanisk (med korn). Detta för att undvika purging, dvs att huden stimuleras extra snabbt pga. nya aktiva ämnen som orsakar utbrott i huden (dvs plitor och finnar). 

Boosta huden med fukt

Efter den grundliga rengöringen är det dags att fokusera på omvårdnad. Det finns flera produkter som kan ge vård, men fokuset bör ligga på att ge huden både fukt och fett. Alla hudtyper behöver fukt, men fettnivån kan variera beroende på om du är torr eller fet. En torr hud behöver mer fett än en fet och blandad hud. 

Bra ingredienser för fukt kan vara

 • Glycerin
 • Hyaluronsyra
 • Alger

Dessa kan finnas i tex ansiktsmasker, lättare fuktkrämer och geler, toner eller essence water och serum

Hudvårdsrutin för lyster

Det viktigaste du kan göra för att uppnå och bibehålla lyster i huden är att se till att hudens barriär hålls intakt och att fuktnivån är balanserad.

Välj därför en skonsam rengöring som inte torkar ut huden. Sara rekommenderar en oljerengöring för din hudtyp. 

För att ge fukt och balansera huden följer du upp med ett ansiktsvatten för din hudtyp.

Fortsätt fuktboosten med ett serum och avsluta med att kapsla in serumet med en ansiktsolja för maximal lyster och omvårdnad. Tänk på att alltid välja produkter som passar din hudtyp.

Detta lägger basen för din hudvård och är rutinen du gör på kvällen. På morgonen rekommenderar Sara dig att inte tvätta ansiktet med något fettlösande för att ytterligare skona hudens barriär. På morgonen fräschar du upp och tvättar enbart med kallt vatten eller ansiktsvatten och följ upp med vårdande produkter. 

Inför den stora dagen är hudvården den viktigaste basen så lägg fokus på den innan du börjar med makeupen så kommer den att hålla mycket längre.  

Generella skönhetstips 

 • Minska på alkoholintaget några veckor innan bröllopet 
 • Se till att få i dig mycket vätska, ca 2 liter per dag fördelat över dagen
 • Ät riktig mat gjord på råvaror
 • Rör på dig dagligen, tex promenader utomhus på minst 20min
 • Om det är vår, sommar eller tidig höst, ha på dig SPF dagligen för att skydda dig mot solen
 • Se till att få god nattsömn, sikta på mellan 7-8h per natt
 • Om du vill testa nya hudvårdsprodukter gör alltid ett hudtest i armvecket och vänta 24h timmar på eventuell reaktion innan du applicerar det i ansiktet. Gör detta helst 1 –2 veckor innan bröllopet så att du kan känna dig trygg med att din hud kommer vara i balans på den stora dagen
 • Om du känner dig stressad; planera det du kan och lär dig tex några enkla andningsövningar att ta till när det känns extra tufft
 • Överös din blivande make/maka med kärlek 
 • Peppa dig själv med fina ord varje morgon och tänk på minst 1 sak som du är tacksam för innan du går och lägger dig

Dessa tips kommer göra att du bl.a. har ett fint flöde i kroppen, du kommer ha en fin fräschör och lyster i huden, en mage i balans och optimal möjlighet till god mental hälsa. Om vi mår bra, ser vi bra ut. Kom ihåg att detta troligen kommer bli en av dina lyckligaste dagar i ditt liv och du kommer att stråla oavsett vad. 

Läs mer om Sara och hennes ekologiska hudvårdsmärke Organics by Sara på bysara.se 

Bröllopsplanering med Cimplier, läs med på vår hemsida!

More
articles

Kontakta oss gärna!

Cimplier är ett nytt varumärke och vi jobbar ständigt med att förbättra oss dessutom ser vi fram emot ett större kontaktnät, feedback samt nya samarbeten.

* Alla fält är obligatoriska.